top of page

> Maak telefonische afspraak via  052 577 227

INFO PATIENTEN

1° WAT BRENG IK MEE?

1/ Aanvraagformulier van uw arts : ieder aanvraagformulier is geldig : ons eigen aanvraagformulier, maar ook het standaard RIZIV-aanvraagformulier of een aanvraagformulier van een andere dienst of ziekenhuis

2/ Identiteitskaart of gele klever van de mutualiteit

2° HOE LANG DUURT EEN BEZOEK?

Dat is afhankelijk van het aantal onderzoeken. Gemiddeld duurt een bezoek aan ons radiologisch centrum vanaf de aanmelding aan het onthaal tot uw vertrek ongeveer 30-45 minuten. 

3° MOET IK NUCHTER ZIJN?

Maandag- vrijdag :

8u30 - 18u30

Zaterdag :

9u00 - 13u00

IMG-7497 (1)_edited.jpg

BEREIKBARE UREN

Graag afspraak via telefoon:

052 577 227

Hauwerstraat 40

9255 Buggenhout

Maandag- vrijdag :

8u00 - 18u30

Donderdag :

8u00 - 20u00

Enkel voor echografie van de buik (lever, galblaas, pancreas, abdomen) dient u 4 uur niet te eten, geen koffie te drinken en niet te roken 

4° MOET IK EEN VOLLE BLAAS HEBBEN?

Voor echografie van nieren en het kleine bekken (baarmoeder, eierstokken, blaas, prostaat) dient u 2 uur voor het onderzoek een laatste maal te plassen. Nadien halve liter water drinken en niet meer gaan plassen.

5° KRIJG IK HET RESULTAAT MEE?

Ja, onmiddellijk na het onderzoek wordt het verslag opgesteld. U ontvangt een kaartje met hierop het referentienummer (beginnend met NK9), waarmee verslag en de gemaakte beelden online beschikbaar gemaakt via PacsOnWeb. Via het referentienummer en uw geboortedatum kan toegang verkregen worden. Het resultaat wordt ook steeds elektronisch naar uw behandelend arts en huisarts opgestuurd.

6° WAT MOET IK BETALEN?

Bij ons betaalt u uitsluitend het remgeld en supplement. Het grootste deel wordt door uw ziekenfonds betaald, indien u in regel bent, waarvoor u niets hoeft te ondernemen. Betaling via Bancontact, Bancontact app, payconiq of cash (geen creditcard).

CORONA MAATREGELEN

Kom alleen of indien nodig met max. 1 begeleider 

Draag een mondmasker in de praktijk

Was de handen bij het betreden en bij het verlaten van de praktijk

Kom niet naar de radiologiepraktijk wanneer u denkt corona te hebben of corona heeft

Raak zelf zo weinig mogelijk oppervlakken aan in de praktijk

Nuttige links:

  • Zuinig met straling(externe link)
    Een Belgische website gecreëerd naar aanleiding van de campagne “Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes” met informatie over ioniserende straling, risico’s, … voor het bredere publiek en de zorgverleners.
    Deze website bestaat in het Nederlands, het Frans en het Duits.

bottom of page